Se stie de multi ani visul Coreei de Nord de a deveni o putere nucleara de care sa se tina cont. Si cum ca oricare alta tara comunista, nu e deloc intimidata de masurile internationale ce se iau importiva sa, aceasta se misca tot inainte catre visul sau de a deveni putere nucleara.

Teste nucleare

Iata ca s-a ajuns la situatia in care Consiliul de Securitate al ONU se va reuni de urgenţă pentru a analiza noua isprava nucleara a Coreei, detonaraea unei bombe atomice.

Consiliul de Securitate al ONU “va rămâne unit şi va lua măsurile adecvate”, a subliniat el, exprimând o convingerea lui Ban Ki-moon.

Din pacate suntem siguri ca nu se va obtine nici un rezultat, desi atat Coreea de Sud dar si Japonia se framanta de ani buni cum sa poata obliga statul comunist sa se supuna macar in mare conditiilor de convietuire stabilitre la ONU. Dar la fel ca si Rusia, acestia se fac ca nu aud si nu vad.

Consiliul de Securitate este prezidat în februarie de Coreea de Sud. Insa cum nu au putut face nimic sud Coreeni fata de violentele de la granita sau cele manifestate in apele teritoriale, nu credem ca acum vor avea mari sorti de izbanda.

Numeroase rezoluţii ale ONU interzic Coreei de Nord orice activitate nucleară sau balistică. Insa, lansările de rachete şi testele nucleare efectuate de Phenian au determinat aplicarea unor sancţiuni începând din 2006, iar noi suntem acum in 2013. Sa vedem ce se va anunta la orele 16, ora Romaniei.