La data de  1 septembrie 1983 Rusia a mai semnat o pagina neagra in istoria aviatiei, de data aceasta omorand cu sange rece 269 de civili. Este vorba de doborarea unui avion civil de pasageri ce efectua curse regulate intre orasul Anchorage din Alaska si Seul in Coreea de Sud. Pilotul sovietic Ghenadi Osipovici este si acum mandru de uciderea celor 269 de civili, spunand ca este convins ca a doborat un avion militar.

Chiar si asa fiind, locul unde a fost doborat, chiar la marginea spatiului aerian rusesc, deasupra marii – ne dau o imagine a ceea ce simt rusii atunci cand ucid. Daca am reactiona ca ei, doar la gandul ca orice cetatean rus este un posibil spion sau membru KGB, am ucide toti rusii aflati in afara granitelor Federatiei Ruse. Faptul ca rusii au tinut 10 ani cutiile negre la ei, au negat ca le au, ne spune mult despre ce sunt ei si ce sunt in stare sa faca pentru a demonstra ca au puterea de a ucide pe cine vor, cand vor.

A fost intr-adevar o greseala de pilotaj – pilotii coreeni zburand pe ruta cea mai scurta si nu pe culoarul obisnuit. Insa indiferent de explicatia evenimentului, cert este ca rusii au doborat avionul civil doar ca sa nu iasa din spatiul aerian, cu doar cateva minute inainte ca acesta sa isi urmeze cursa catre Seul pe un culoar ce nu intersecta Rusia. Mai multe detalii gasiti apasand pe poza de mai jos.

KAL 007 - doborat de Rusia

Daca s-ar face o lista cu toti civilii omorati de Rusia in ultimii 50 de ani, daca s-ar tine o zi de doliu pentru fiecare, ar trebui sa tinem doliu zece ani in fiecare zi. Poate se gandeste cineva sa faca o lista cu zilele in care Rusia a ucis fara mila civili, in diferite situatii. Sau sa faca o lista cu fostii cetateni ai URSS ucisi fara mila, cum ar fi militarii morti in dezastrul submarinului Kursk, despre care vom discuta in curand.