Experimentul Philadelphia a avut loc in  iunie 1943, insa noi ne vom referi la evenimentele de atunci prin prizma a ceea ce se intampla azi in Republica Moldova. La fel cum in cazul experimentului Philadelphia exista o teorie conspirationista, la fel si in cazul relatiilor dintre Romania si Republica Moldova exista astfel de teorii.

Experimentul din 1943 avea drept scop demonstraea funcţionalitatii teoriei unificării câmpurilor a lui Einstein. Tot un fel de unire se spera a se realiza si intre Basarabia si Romania. Evit sa scriu Moldova pentru ca se poate crea confuzie, nu mai stii azi care este de fapt Moldova, cea din dreapta sau din stanga Prutului, sau cea a lui Stefan Cel Mare.

Experimentul din SUA avea la baza nava U.S.S. Eldridge, care se pare ca a disparut fara urma. De atunci se tot incearca a se explica evenimentul fie legat de disparitiile misterioase din Triunghiul Bermudelor, fie pe baza unor descoperiri epocale ale americanilor.

Pe 22 iulie, la ora 9 a.m. anul 1943, au fost pornite uriasele generatoare de pe nava U.S.S. Eldridge, un camp electromagnetic gigantic acoperind zona apropiata. Pe 28 octombrie, 1943, la ora 17.15 experimentul a fost repetat. De data aceatsa nava a apărut câteva secunde mai târziu, în Norfolk, statul Virginia, de unde a dispărut din nou, după doar câteva minute, pentru a se întoarce în apele şantierului naval Philadelphia.

Desi experimentul a durat cateva minute, iata ca pentru romani si basarabeni, el dureaza de maibine de 22 de ani. Dorul de unire apare, dispare. Si se pare ca de data asta nu americanii fac experimente, ci rusii.

Sursa: Taine si Secrete