Fara nicio indoiala stemele celor doua tari romanesti seamana mai mult decat vor sa recunoasca prorusii din stanga Prutului. Asa cum se vede vulturul cu o cruce in cioc este prezent pe ambele steme, sceptrul in partea stanga este si el in ghearele vulturului, iar in dreapta romanii au ales sabia pe cand moldovenii ramura de maslin – prin constitutie Republica Moldova se doreste o tara neutra, mai putin insa o vor asta conducatorii Rusiei ce stau din 1992 cu armata a XIV-a in Moldova.

De ce seamana stema Republicii Moldova cu cea a Romaniei?

Nu ne legam de capul de bour, floarea, luna si steaua din frunte, pentru ca ele sunt prezente pe stema romaneasca pentru ca mai mult de jumatate din vechea tara a Moldovei se afla azi in Romania. Cele trei culori ale steagurilor nu se mai iau in dicutie, ca si limba vorbita de majoritatea populatiei din cele doua tari vecine si surori. Interesant este ca desi avem Tara Romaneasca pe stema avem reprezentata Oltenia, Dobrogea cu cei doi delfini si evident stema completa a Tarii Romanesti.

Observam ca Romania ales luna numita popular Crai nou, Moldova avand o luna orientata invers. In rest cam asta este povestea stremelor, oricat ar parea de bizar si cat doresc unii sa departeze cele doua tari, atat stema, limba cat si trecutul istoric le leaga pe vecie! Cand vom vedea infaptuita unirea? Depinde cand se decid moldovenii, este suficient sa vezi 2.000.000 de moldoveni in Piata Marii Adunari Nationale si 1 milion pe Prut la granite si gata, am ratificat UNIREA celor doua tari romanesti! In doi timpi si trei miscari, cum spunea bunicul meu de la Radauti.

Stema Romaniei si Moldovei

De ce seamănă stema Moldovei cu cea a României?