De cand asteptau moldovenii sa mearga fara viza in Europa, iata ca azi se va decide cand si daca cetatenii din Republica Moldova vor circula fara viza in Uniunea Europeana, deci si in Romania dar si in tarile din spatiul Schengen. Eu zic sa nu ne bucuram prea tare, caci desi e pe de o parte mai simplu, e mai riscant fara viza, pentru cei care nu indeplineau nici pana acum criteriile. Marele castig este taxa de viza, care a disparut odata cu ridicarea interdictiilor si acordarea dreptului de libera circulatie.

Cum merg moldovenii fara viza in U.E.

Ca sa fie totul ok, primul pas este mersul in Romania, unde cu 500 de euro in buzunar, cu o rezervare pe 3 zil;e la un motel si cu explicatia ca mergi sa te relaxezi in muntii Gutai [ pe langa Baia Mare, pentru cine nu stie inca regiunile din Romania ], le mai explici ca vrei sa vezi cum traiesc maramuresenii, fratii tai de sange si gata.

Cele mai importante lucruri vor fi: prezenta banilor la purtator – desi legal e ok si la banca, pe card sau mai stiu eu unde – cazarea [ daca ai rude e ok, un document care sa ateste ca ruda ta apropiata sta in Romania e ok – e posibil sa ceara un act notarial prin care se obliga ruda sa te tina la ea, documente de calatoruie, asigurarea medicala – aveti mare grija, se va verifica cu atentie, fiind un mijloc de a vedea ca esti serios.

Nu vei putea munci in Uniunea Europeana, vei putea fi trimis acasa, si vei putea primi interdictie! Deci nu sta mai mult de tri luni din sase – nu merge smecheria stau trei luni, revin o zi si plec iar!

Muntii Gutai

Muntii Gutai – Creasta cocosului