A mai trecut un an si finala Eurovison a demonstrat ca legaturile dintre Romania si Republica Moldova sunt cu sens unic, Romania a acordat in finala Eurovison 2013 maximul de puncte, adica 12, republicii Moldova, in timp ce Moldova a acordat doar 10 puncte Romaniei.

Emmelie de Forest – Locul 1 Eurovision 2013

Singura tara care a mai acordat 10 puncte Romaniei a fost Grecia, in rest nimeni nu s-a mai simtit dispus sa investeasca in votul pentru Cezar Ouatu, si desi nu putem spune ca noi am fost impresionati de melodia aleasa sa ne reprezinte la Eurovison 2013, speram ca Republica Moldova sa acorde punctajul maxim. S-a dovedit ca istoria se repeta, desi Romania a acordat in permanenta punctaj maxim Moldovei, aceasta a repetat isprava de acum cativa ani si ne-a acordat doar 10 puncte. Nu se schimba mare lucru, in loc de 65 de puncte am fi avut 67 in schimb fara Romania, Republica Moldova ar fi acumulat 69 de puncte si ar fi fost sub Belgia, ocupand locul 12 si nu pozitia 11. Mare diferenta nu pare a fi  intre punctajele celor doua tari romanesti, insa este jalnica manifestarea tarii reprezentate de Aliona Moon, in masura in care toti si-au votat vecinii cu punctaj maxim.

Moldova a acordat 12 puncte Ucrainei, care a recompensat Moldova cu 8 puncte, si desi moldovenii vad, citesc si par a intelege, se pare ca adevarul e mai trist, nu au inteles nimic din ceea ce inseamna acest concurs.

Pornind de la modul in care se fac selectiile nationale in cele doua tari si pana la prestatia la vot, reusim an de an sa ne facem de ras. Nu inteleg de ce au acordat doar 7 puncte Rusiei, ar fi putut da 10, ca sa ne mai convingem odata in plus cine voteaza in Republica Moldova si cu cine!