De mult am zis ca nu ma voi uita la televizor, pentru ca in fiecare zi aflu cate ceva care ma pune pe gandurui, traiesc intr-o tara cu prosti sau intr-o tara de prosti? Sper sa nu ma condamne cineva de asemanare cu Radu Banciu cel putin pentru ca eu sunt inca moldovean si n am cerut si nici nu am primit cetatenia romana. Nu am cerut-o pentru ca astept sa o primesc din oficiu, peste un an, 10 sau 100, nu conteaza, dar nu o sa cer ceva ce mi se cuvine de drept, dar asta e alta discutie.

Stau linistit ca orice om normal, privesc stirile la BBC si ce aflu? Ca pe 2 februarie 2014 in Gagauzia va avea loc un referendum, pentru a se sti daca gagauzii vor in Uniunea Europeana sau in Rusia [ sau uniunea vamala Rusia si alte rusii]. Pai ori eu nu mai pricep ce inseamna democratia, ori conducerea Gagauziei in frunte cu bascanul ei, Mihail Formuzal, au de gand sa destabilizeze tara noastra? Daca nu voiau in Europa, de ce nu au organizat referendumul inainte de intalnirea si semnarea Acordului de la Vilnius?

„Sunteţi de acord cu alegerea cursului de dezvoltare externă a Republicii Moldova îndreptat spre aderarea la Uniunea Europeană?”

„Sunteţi de acord cu alegerea cursului de dezvoltare externă a Republicii Moldova îndreptat spre aderarea la Uniunea Vamală (Rusia-Belarus-Kazahstan)?”.

Pe intelesul tuturor: eu vin si spun, vecine, fratele meu alb, vreau sa fac un garaj la noi in curte, ce zici? El tace, eu ridic garajul si el zice: hai sa supunem la vot, uite eu nu vreu, hai sa-l darmam! Daca asta nu e batatie de joc, inseamna ca m-am nascut la balamuc, unde totul e pe dos.

Gavril Cojocari

Referendum in Gagauzia si Taraclia