Asadar s-a facut numaratoarea – ce a mai ramas nu mai poate schimba nimic, iar blocul ACUM a strans 25 de mandate, destul de multe am zice noi, daca ne gandim la alegerile de alta data din Republica Moldova. In Chisinau au castigat la limita as zice eu, ACUM 37% si PSRM 35%, perdantii fiind PL cu doar 2,14 % si PCRM cu 2,69%. Magazinele Sor au luat un neasteptat 5,62%, ceea ce ne arata ca si pomana electorala ajuta la ceva. Daca e facuta cu consecventa, evident! Asadar ce va face blocul ACUM dupa ce ajung in parlament? NIMIC! Pentru ca au castigat alegerile exact cei cu care s-au luptat ei, Dodon, Plahotniuc si Sor.

Ce va face blocul ACUM dupa alegeri?

Parerea mea este ca cei care au votat cu ACUM [ PAS + DA ] au irosit voturile, pentru ca in mod evident nu vor avea niciun cuvant de spus in urmatorii patru ani! Totusi avem si o veste buna pentru moldoveni, au castigat pro europenii! DA, partidele pro-ruse nu au acumulat 50%, deci este un pas inainte, deci se poate spera ca moldovenii vor avea un drum european. Pe de alta parte, unionistii au pierdut si au pierdut fara drept de apel! De ce? Pentru ca nu sunt uniti – culmea unionisti dar dispersati – si pentru ca nu au nicio personalitate care sa-i reprezinte. Imi pare rau pentru Mocanu de la Anti Mafie, a muncit degeaba!

Asdar chiar daca nu este un calcul exact, Maia Sandu si Adrian Nastase au luat cam 10% fiecare, ceea ce ii aduce aproape de Sor ca scor electoral. Evident ca vor incerca sa se foloseasca de avantajele de a fi parlamentar, desi sincer nu vad la ce ii va ajuta la urmatoarele alegeri. Daca dreapta se va coagula, ACUM va dispare, daca NU, probabil ca vor urma traiectoria PL-ului, la vale incet dar sigur!

Blocul ACUM

Ce va face blocul ACUM după alegeri?