Dupa ce s-au numarat majoritatea voturilor la alegerile parlamentare din Republica Moldova pro europenii se pare ca PDM a castigat alegerile si va avea 34 de parlamentari, urmati de PSRM cu 30 de mandate, ACUM va avea 25 de parlamentari iar Partidul lui Shor 7. Vor fi si 5 independenti – adica cei care nu fac parte din cele patru partide ce au intrat in Parlament. Maia Sandu a castigat la mare distanta alegerile din Circumscriptia 50 Europa de vest. Adica nu castigi daca nu te stie lumea, indiferent de campania pe care o faci pe FaceBook.

Pro europenii castiga alegerile la limita

Cine sunt pierzatorii alegerilor parlamentare din 2019? In primul rand Liberalii si comunistii, Dorin Chirtoaca a pierdut in Circumscriptia 32 in fata lui Popsoi Mihail, liderul liberal fiind clasat sub locul trei, deci daca nici in Colonita nu a reusit sa se impuna, greu de crezut ca mai are un viitor politic in Moldova, sau daca va renaste din cenusa, va fi un miracol liberal. Comunistii au iesit si ei din cursa, asadar se pare ca in urmatorii patru ani jocurile in Moldova vor fi facute de cele patru partide care au acces in Parlament.

Asa cum ziceam cei care au pierdut sunt cei de la ACUM – PAS + DA, pentru ca avand in vedere ce au promis in campanie, sunt complet izolati, castigatorii fiind exact opozantii lor. Maia Sandu si Andrei Nastase au promis ca vor lupta cu Dodon, Plahotniuc si Shor. Ghici cine a castigat alegerile din 24 februarie? Exact opozantii ACUM! Asadar cu cine sa faca ei alianta? Cu Dodon pro rus, sau cu dusmanul lor numarul unu, Plahotniuc? Concluzia? Daca nu se va alia PDM cu PSRM „pentru binele tarii”, vom avea un guvern minoritar sustinut de banii castigatorilor. Adica fie se aliaza PDM cu cei cinci independenti si acumuleaza 39 de mandate, mai iau cativa ca data trecuta si credem noi ca nu mai au cum sa piarda, fie se aliaza PSRM cu Shor [ aici sunt dubii, toti zic ca e omul lui Plahotniuc ], acumuleaza 37 de parlamentari si le mai trebuie 14 voturi. Oricum o dai, bine pentru moldoveni nu este. Alegeri anticipate? Noi zicem ca NU, dar sa asteptam declaratiile post electorale.

Alegeri

Pro europenii câștigă alegerile la limita