Asa cum v-am obisnuit inca de anul trecut, All MoLdova vine in sprijinul cetatenilor din Republica Moldova cu informatii legate de cat mai multe domenii, iar cele legate de Emigrare in Canada nu au lipsit, de aceea revenim cu cateva sfaturi utile pentru cetatenii care doresc sa emigreze.

Deja aveti la noi pe site link-ul pentru Autoevaluarea sanselor, deci vom considera ca ati facut deja testul si sunteti in una din cele doua situatii posibile: ati trecut testul sau va mai trebuie cateva puncte pentru a trece de el si sa va puteti depune primul dosar.

Pentru a reusi sa ajungeti in Canada, evaluarea cunoastintelor de limba franceza si engleza trebuie sa fie atestata de un examen IELTS sau TEFAQ. Nu va bazai pe o apreciere personala, e posibil fie sa va supra evaluati (ceea ce este grav) dar sa va si subevaluati – de aici posibilitatea de a crede ca nu aveti sanse reale, desi ele sunt.

Incepeti sa strangeti banii necesari intregului proces de emigrare in Canada, nu va bazati pe sume de bani pe care nu le aveti deja. Sunt mari sanse sa va treziti ca nu reusiti sa achitati taxele sau si mai rau, sa nu puteti pleca din lipsa banilor. Mutarea in Canada nu este ceva temporar, de acolo veti ajunge mai greu inapoi in Moldova, drumul este lung si mai ales costisitor.

Un ultim sfat legat de emigrarea in Canada: Faceti traducerile documentelor in limba in care va iese mai ieftin, indiferent ce limba alegeti, documentele vor fi primite. Discutati din timp cu un traducator autorizat, dar le autentificati si traduceti doar cu cateva zile/saptamani inainte de a depune dosarul! Succes si sa ne vedem in CANADA!