Am aflat de curand de la noul guvern al Republicii Moldova ca deja cetatenii moldoveni nu mai trebuie sa se gandeasca la emigrare. In curand, datorita eforturilor colosale depuse de AIE 4 (clar ca si AIE 1, AIE 2 sau AIE 3 au pus umarul), cetateanul moldovan (nu moldovean) va putea circula liber pe mapamond. Initial doar in UE, dar foarte curand oriunde, asa cum circula de pilda cetateni SUA.

Da, dar cetatenii SUA nu pot veni fara viza in Republica Moldova, parca nici in spatiul ex sovietic, deci cei mai liberi cetateni ai Terrei vor fi cetatenii din Republica Moldova.

Ce emigrare in Canada, ce fuga dupa o viza in Australia de unde nu te mai intorci. Gata fratilor, s-a dat startul la numaratoarea inversa! Orice cetatean credul, va putea pleca si circula liber in lume. La munca, la shopping sau poate la puscaria din Dubai, unde concetateanca noastra sta pentru ca a facut ce nu trebuie cu un arab insurat.

Nu ne mai trebuie viza, nu mai emigram nicaieri, stam aici, unde e cald si bine. Nu sunt tornade, nu sunt bani dar sunt moldoveni. Stiati ca cea mai mare concentratie de moldoveni e in Republica Moldova? Daca nu, aflati acum, stati si va minunati.

Nu e in Itlaia (sau la Italia – dupa unii), nu in Portugalia, in Republica Moldova traiesc cei mai multi moldoveni. Incredibil, dar e demonstrat deja stiintific. Cercetatorul madagascaraean (din Madagascar adica), Ulan Bator Madagascareanul, a demonstrat ca moldovenii din Italia si Spania nu mai vorbesc moldoveneasca, vorbesc un fel de italiana moderna, mai moderna decat cea vorbita acum un an la Roma, spre exemplu. Se numeste italmoldina, o limba noua, ce va fi recunoascuta in urmatorii ani de catre ONU, NATO si PCRM. In consecinta, daca nu vreti sa cheltuiti bani aiurea, nu mai cautati sa emigrati, asteptati sa dea guvernul Leanca startul la „fara viza in UE”! Merita sa asteptam nu-i asa?