Dupa ce a supt laptele Romaniei, iata ca Mihai Contiu s-a retras in singura tara care-l poate plati sa injure Romania, republica Moldova, unde s-a pus in slujba singurului partid anti-romanesc – PCRM. Cu mutra si privire tulbure, Mihai Contiu spumega la Chisinau impotriva tarii sale, apara „statalitatea” Moldovei si ma mir ca nu scrie si el un dictionar moldo-roman, ca sa-l depaseasca pe Vasile Stati, alt intelectual de frunte din Basarabia.

Don Quijote

Don Quijote

Acest Sancho Panza care umbla mascat si deghizat in personajul lui Don Miguel de Cervantes Saavedra, probabil pentru ca nu-i place de cum arata in original, sau poate pentru ca a vazut filmul V de la vendeta, are si cateva idei bune. una ar fii sa taca, alta sa nu mai vorbeasca si alta sa nu mai scrie. bune idei, domnule Mihai Contiu, sa ai grija sa te tii de cuvant.

De ce Sancho Panza si nu Don Quijote? Pai nu este Mihai Contiu scutierul lui Vova? Deci corect, si-a schimbat fizionomia ca sa semene cu Don Quijote insa seamana leit cu Sancho Panza.

Un motiv in plus ar fi acela ca Don Quijote o avea pe Dulcinea del Toboso, pe cand  Mihai Contiu nu prea are succes la partea feminina, dar nici la cea masculina, prin urmare asta este, nu putem da magarului decat ce este al magarului [ animalul pe care calatorea Sancho Panza – nici o aluzie la regnul biped, nu putem jigni magarii ].

Hai sa incheiem discutia aici, mai revenim si maine, doar nu au intrat zilele in sac, iar despre Mihai Contiu se pot spuna atat de multe, incat avem material pentru 100 de ani.

Radu de la Afumati