Desi se toti fac sondaje legate de alegerile din 30 noiembrie din Republica Moldova, Oleg Brega nu prea apare prin ele, fie pentru ca nimeni nu are de gand sa voteze cu el, fie ca nimeni nu-l introduce in sondaje – adica in lista de optiuni. Ultimul sondaj legat de alegerile parlamentare din Republica Moldova de la sfarsitul lunii noiembrie 2014 ne arata ca am putea avea urmatoarea configuratie: PCRM conduce inca desi este pe un trend descrescator, cu 19,6% din intentiile de vot, urmat la mica distanta de PLDM condus de fostul premier Vlad Filat. Nici nu e de mirare daca te gandesti ca-si face o reclama de te si miri ca nu o sa ia 90% ci de fapt are o speranta de doar 17,2%. Astfel primele doua partide acumuleaza din start 36,8 % din intentiile de vot.

Cum Oleg Brega nu prea se aude sau mai bine zis nu se vede la televizor, ramane sa vedem cine este pe locul trei cu 14,2% din intentiile de vot. Este vorba de PDM condus de Marian Lupu. Curios ca inca nu se dezminte si pariaza pe Europa, desi este fugit din PCRM-ul lui Vladimir Voronin. deci avem deja 51% , parca ai zice ca am facut calculele la virgula!

Urmeaza o surpriza pentru mine, dar nu si pentru analistii din Moldova, domnul [ sau tovarasul ] Renato Usatîi cu al sau partid Patria. Cum pot oare moldoveni sa asocieze patria lui Stefan cel Mare cu un vorbitor de limba rusa care vrea culmea sa duca Moldova in Rusia nu stiu, dar asta e, el ar putea obtine  8,7% din voturi. Ar urma un partid in crestere, cel al lui Mihai Ghimpu, adica Partidul Liberal cu 8,5% din intentiile de vot.

Recapitulam pana aici: PCRM+ Renato Usatîi= 28,3% in timp ce pro europenii au PLDM+ PDM+ PL =39,9% cu 10 procente mai mult decat comunistii. Urmeaza si locul sase ocupat de Partidul Socialist cu o intentie de vot de 5,3% ce ar putea duce la lipsa sa din Parlament, ceea ce nu ar fi rau, daca ma intrebati pe mine!

Igor Dodon ne vrea vanduti la rusi