Cea mai importanta televiziune din Republica Moldova, cel putin asa se considera ei, angajeaza se pare analfabeti. Sau poate asa si trebuie, ca sa nu mai inteleaga lumea cum stau trebuirile. Ca mai scapi o litera atunci cand scrii la repezeala e una, dar sa scrii ca ai fost fotat, in loc de fotografiat, mi se pare mai rau decat sa scrii cacofonii.

Un mare reporter si om de televiziune, pe contul sau de FaceBook scrie : „Nu știu de cine e fotat, dar e scanat de pe un negativ” deja cred ca v-ati dat si singuri seama cine este personajul din imagine.

Acum e clar de ce nu prea au oameni si angajeaza mereu prin intermediul FaceBook-ului, daca nu poti vorbi ca sefii si jurnalistiicu experienta, esti incompatibil cu postul.

Unii angajati cresc orhidei si reporteresc, altii au fost fotati, e limpede ca buna ziua.

Si se mai plang ca sunt probleme la Procuratura sau in Parlament, pai asa televiziune, asa organe. (Pentru cine nu stie proverbul: asa cap, asa caciula – expresie populara – sau cum e sacul si peticul – sau cum e turculsi pistolul).

Mai bine ne lasam de citit pe internet, caci o sa ajungem precum babele, o sa repetam aceiasi poveste, pentru cine orare? Deja a devenit pictisitor, greseli, exprimari de copii inca nedusi la gradinita, banal. Desi, poate daca bati fierul cat e cald, e posibil sa se indrepte.

Daca televiziunile ar angaja profesionisti, sau ar actiona precum zicea o ziarista „fie si o Franta sau o Mare Britanie”, poate ar demisona cu totii si am avea jurnalisti ca in Franta si in Marea Britanie. Visez oare? (Bostan Ritgau)