Am vrut sa vedem care sunt cele mai citite 10 site-uri din Moldova, asta pentru ca mereu la stiri fiecare se lauda ca a fost lider de audienta si nu mai stiu eu cate vizite au avut la o stire sau alta. Cum puteam face altfel, decat sa luam cele doua site-uri de masurare a traficului pentru moldoveni si sa vedem cum stam.

Top 10 site-uri din Moldova

Pe unul din ele ne-am inscris si noi, cu portalul e-4com.info si in cateva zile am ajuns pe locul 12 la categoria bloguri. Cu un pas inaintea blogului lui Vitalie Cojocari. Si la doi pasi in urma site-ului curaj.net.

Cateva concluzii: sa luam spre exemplu Vizit.Md , un site, blog care ar trebui sa fie o emblema a Republicii Moldova. Cautam butonul de MD sau En (Moldoveneasca sau Engleza) , nu l-am gasit. In schimb site-ul e complet in limba rusa. Am zis ca e o treaba izolata, asa ca am trecut mai departe.

Zic eu, ce sa stam la bloguri, hai la stiri. Si hopa, Газета.md, unul si mai dragut. Nici macar numele nu mai este moldovenesc, e taman rusesc.

Despre Gagauzinfo.md ce se poate spune? Ca nici el nu are un buton pentru limba gagauza, in moldoveneasca banuim ca daca nu au reusit sa dea bacul, ar fi fost de prisos limba de stat pe un site al gagauzilor.  Obositi de atata rusa, am abandonat ideea de a face un clasament al publicatiilor de limba rusa in Moldova, mai bine ne pregatim de Revelion!