Republica Moldova a trecut in 2012 prin numeroase cumpene, daca la inceputul anului nu se stia ce va urma, iata ca cel putin la sfarsitul anului, stim care este traiectoria pentru inca un an. Vom incerca ca alaturi de e-Moldova sa stabilimcare au fost principalele evenimente ale anului 2012.

Top 10 in Republica Moldova

Daca aveti o alta opinie, nu ezitati sa ne spuenti, pana la 31 decembrie mai avem timp sa schimbam ordinea din TOP 10 evenimente politice ale anului 2012 in Republica Moldova.

1) Alegerea Preşedintelui Republicii Moldova in persoana lui Nicolae Timofti a fost unanim recunoascut ca evenimentul cu cea mai mare insemnatate in anul 2012. Chiar daca la asta a contribuit si Igor Dodon.

2) Condamnarea crimelor comunismului şi interzicerea simbolicii comuniste ocupa locul doi in lista evenimentelor, desi este posibil ca simbolurile comuniste sa revina in urma deciziei Curtii Europene.

3) Reforma Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţie (CCCEC) este evenimentul ce a luat locul trei in acest top. acest eveniment a fost un semnal de revenire la normalitate în sistemul organelor de drept din Republica Moldova, desi imaginea incare Plahotniuc controleaza cam tot ce misca in Moldova, ne face sa ne indoim de rezultatul reformelor din acest an.

Propuneri pentru locurile 4-10: Vizita Cancelarului Federal al Germaniei, Angela Merkel, Vizita Preşedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, Alegerile în Adunarea Populară a Găgăuziei,  Remanierile guvernamentale, Plecarea grupului Mişin din PCRM,  Constituirea fracţiunii deputaţilor neafiliaţi,  Protestele comuniştilor, Publicarea infractiunilor de care se crede ca este vinovat Vlad Plahotniuc.