Biografia lui Valy Boghean este foarte interesanta, mai ales ca provine dintr-o familie cu 14 copii, da ati citit bine, nu este o greseala de tipar, sunt 14 frati,iar Valy Boghean este cel  mai mic dintre ei. Si doar sapte din ei sunt muzicieni profesionisti.

Valy Boghean

A cantat pe multe scene din toata lumea, inclusiv din Romania, unde a participat in calitate de invitat dar si de concurent. Un exemplu este festivalul Chira Chiralina de la Braila.

Nascut la data de 21 septembrie 1977, in Republica Moldova,satul Bumbata, raionul Ungheni, este un artist care a incercat diverse forme de exprimare muzicala, de la folk la rock, jazz sau fusion.

Primele lectii le-a urmat pe bancile scolii de muzica din satul Cornesti, sectia trompeta. Si multe le-a invatat chiar de la fratii sai, muzicieni cunoscuti si consacrati.

Pana in anul 1995 a cantat in formatia “Aghelia” impreuna cu fratii sai, apoi canta cu formatia Panoramic pana in 1998.  Ultimul sau proiect muzical a avut loc in Serbia: 2004 Dom Omladina and Radio Serbia&Montenegro – International Project – Belgrad. Asculta Valy Boghean – Boschetar online (Youtube).