Nu stiu cum s-a intamplat dar pe Veta Ghimpu Munteanu am avut placerea sa o cunosc la nunta mea, asa ca a sosit momentul sa-i public biografia pe site-ul All Moldova, si de ce nu, sa-i deschidem pagina de pe Wikipedia. Veta Ghimpu Munteanu nu este doar unul dintre redactorii si  prezentatorii Departamentului muzical la Compania publica Taleradio Moldova, este si o mare interpreta de muzica populara, un om deosebit si un adevarat prieten pentru cunoscuti.

Veta Ghimpu-Munteanu

Veta Ghimpu Munteanu este solista a ansamblului etnofolcloric „Talancuta” si membru al Uniunii Muzicienilor. Precum vedeti o activitate vasta, iar numeroasele premii obtinute pe tot parcursul carierei sale spun mai mult decat 1000 de cuvinte.
Artista s-a nascut in anul 1956 la data de 28 februarie in raionul Cahul, satul Paicu. A urmat cursurile Institutului de Arte „G. Musicescu” la clasa profesorului Veniamin Apostol – sectia regie și actorie.

Artista Veta Ghimpu Munteanu ar fi putut deveni actor sau regizor, insa a ales cariera muzicala si cea de redactor, pentru aputea oferi moldovenilor folclor autentic si a le insufla dragoastea de tot ceea ce este autohton.

Discografie Veta Ghimpu Munteanu

# ”De cine dorul se leagă”
# ”Sus, la-naltul cerului”
# ”Fir-ai, dorule, nebun”
# ”Mai lin, dorule, mai lin”

In ultimii ani si-a propus sa faca si mai mult, astfel Veta Ghimpu Munteanu a editat si publicat monografia ”Paicu – un sat din lunca Prutului de Jos” in anul 2009 iar in anul 2012 monografia Ansamblului etnofolcloric ”Tălăncuța”. Iata ce-si propune pentru viitor Veta Ghimpu Munteanu:

„Vreau să adun un nou CD, unde voi pune numai cântece de valoare: de ritual, balade, cântece doinite. În ultimii doi ani, cât soțul meu, Simion Ghimpu, a fost bolnav, am editat trei cărți ale lui: romanul autobiografic „Viață pe muchie de cuțit”, o culegere de versuri pentru copii „Ia să-mi spui tu, spui” și una de nuvele umoristice „Jeep-ul și Sănea de la Colonița”.