Avand in vedere incidentul de azi de la Chisinau, am zis noi ca ar trebui sa le explicam moldovenilor putin din istoria tarii din care zic ei ca fac parte. Aici ne referim la „moldovenisti”, anacronicii care inca vor sa fie popor latin, francofon dar sa scrie cu litere chirilice. Principesa Margareta a dorit sa depuna flori la statuia lui Stefan Cel mare, insa rusofonii „moldovenisti” s-au opus vehement. Iata de ce o sa le explicam cum se face ca indiferent de placerea lor, Principesa Margareta este descendent direct al Musatinilor, adica a familiei lui Stefan cel Mare.

Mama Principesei Margareta este Ana de Bourbon-Parma, si iata ca deja am mai lamurit ceva. Tatal ei este Printul René de Bourbon-Parma, iar tatal sau este cunoscutul Robert I, Duce de Parma. La randul sau acesta este fiul lui Carol al III-lea, Duce de Parma, fiul lui Carlos Luís Fernando de Borbón-Parma, singurul fiu al lui  Louis, Print de Piacenza, care la randul sau este fiul lui Ferdinand de Parma. Am ajuns astfel in anul  1751 si contiunam cu tatal sau Ducele de Parma sau Filip al Spaniei. Nu o sa facem aici tot arborele genealogic, caci l-am prezentat deja in poza de mai jos.

Linia descendenta vine de la Stefan Cel Mare – Petru Rares – fata sa Maria. Urmariti cel mai usor pe Wikipedia persoana cu persoana si veti descoperi ca desi unii nici nu stiau cum ii chiama pe bunicii sai, in cazul caselor regale, se stie cam totul.

Descendenta Printesei Margareta

Iata ca pentru Moldoveni, Principesa Margareta este ceva mai mult decat cred ei, iar pentru romani – persoana care ar trebui sa primeasca intreaga avere retrocedata a lui Stefan Cel Mare!

Statuia lui Ștefan cel Mare din Chișinău este un monument închinat domnitorului moldovean Ștefan cel Mare (1457-1504), realizat în perioada 1925-1928 de sculptorul Alexandru Plămădeală și amplasat în municipiul Chișinău (azi în Republica Moldova).