Choux a la creme
Choux a la creme este una din prajiturile mele preferate. Alaturi de eclere, care teoretic se cam fac la fel. Deosebirea este ca la eclere avem doua bucati distincte iar la mijoc crema, pe cand la choux a la creme umputura se introduce in interior cu ajutorul spritului.
Cu siguranta ca acest minunat deseret va fi pe placul multor copii, dar si pe cel al adultilor. De ce avem nevoie:
Choux a la creme
Ingrediente:
#125 g faina,
#100 g unt sau untdelemn sau margarina,
#1/4 l apa,
#3 oua mari,
#1/2 lingurita sare
Aluatul , asa cum am spus este comun atat pentru Choux a la creme, dar si pentru eclere. Difera forma lor. Initial punem la fiert apa cu sarea si cu untul. Cand incepe sa fiarba, adaugam toata faina si tragem de pe foc. Amestecam cu „viteza” pana ce obtinem un aluat omogen si toata faina s-a incorporat, apoi lasam 10 minute la racit. Batem ouale, apoi adaugam cate putin in timp ce mestecam.
Avem nevoie de hartie de copt, o tapetam cu ulei, apoi punem compozitia cu o lingura pe tava, lansand cam 4 cm intre gramajoare. Se da la cuptor cam 10 minute in cuptorul gata incins, apoi dati cuptorul la minim si mai lasati maxim 20 de min. Pentru crema va las sa alegeti ce crema doriti voi, caci depinde de gust, eu de obicei folosesc o crema de vanilie sau de ciocolata.