Rulada din piept de curcan
Cel mai mult mi-a placut sarbatoarea de Ziua Recunostintei, pacat ca noi am adoptat halloween-ul si nu aceatsa frumoasa zi in care pregatim curcan. Am sa va propun o reteta simpla de rulada din piept de curcan, pe care sa o preparati si voi de sarbatori.
Rulada din piept de curcan
Aveti nevoie de:
1,5 kg piept de curcan
- 100 g unt
- 40 ml ulei
- 400 g aluat foitaj
- 1 kg spanac
- 4 linguri pesmet
- sare
- piper
- condiment cu gust de faina
- condiment cu gust de legume
- cimbru
Mod de preparare: dupa ce ai spalat pieptul de curcan, l-ai uscat cu un prosop de bucatarie, ai grija sa-l tai in asa fel incat sa il poti umple. Carnea de curcan trebuie batuta cu ciocanelul pentru snitele pentru a se intinde, o condimentam cu sare, piper si putin cimbru. Poti adauga si alt econdimente pentru gaina, friptura, dupa preferinta.
Etapa urmatoare este esentiala: ungeti cu unt si ulei carnea de curcan, o lasati la rece cateva minute. Intre timp spalati spanacul, il opariti in apa cu condiment cu gust de legume. Asta va da un gust deosebit umpluturii. Spanacul il pasezi si il amesteci cu pesmet, piper si il intinzi uniform peste carne. Apoi infasori rulada si pui la cuptor! Pofta buna!