Daca ma uit pe Patreon, adica la sponsorii lui Dorin Galben, o sa cred ca lumea nu a auzit de el. Dar daca ma uit la canalul sau de YouTube, aici lucrurile stau cu totul altfel. Mi-a placut ca este transparent, adica nu-i este rusine sa arate ca a strans doar 62 de dolari luna asta, de la 13 inimosi. Fiind bun la matematica, fac repede un calcul: donatia minima este de 2 dolari ( cred ca jumatate ia deja platforma! ), deci daca toti ar fi donat minimul, ar fi fost 26 – nu iese socoteala. Donatia maxima ( acest articol despre el ar valora 200 de dolari? ) este cu mult peste suma stransa, deci nu sunt prea darnici moldovenii cu creatorii de continut.

Cine este Dorin Galben?

Dorin Galben este un jurnalist ( sa-i zic YouTuber? ) din Republica Moldova care a atras pe canalul sau 314 mii de abonați, o cifra extraoridinar de mare daca ne gandim ca intreaga populatiei a Modovei de la est de Prut este de doar 10 ori mai mare. Adica unul din 10 moldoveni se uita la emisiunile lui, dar daca o fac din tara, nu scoate niciun ban ( dar daca ne luam dupa SocialBlade, ar putea castiga intre 900 si 14 mii de dolari – alta viata! ). Nu sta rau nici pe Instagram, jumatate din urmaritorii de pe YouTube sunt acolo sa-i vada pozele.

Dorin Galben este un tanar din republica Moldova, nascut in anul 1991 pe 28 iulie. Adica a implinit anul acesta doar 32 de ani. Doamne, ce tanar am fost si eu cand aveam varsta asta! Nu stiu daca e de notorietate sau nu, dar a fost si deputat în cadrul Parlamentului Tinerilor – asta nu stiu ce este, dar precis e ceva important, daca l-a trecut chiar Dorin in CV. Am inteles ca a avut si o emisune la TV 8 – deci are in spate si o cariera de jurnalist „adevarat”.

O sa ma interesez mai mult despre viata si cariera lui Dorin Galben, vreau sa descopar misterul din spatele succesului sau pe YouTube, pentru ca merita investigat. Cea mai vizionata emisiune online a sa a fost despre Alyssa, urmarita de peste un milion de persoane ( sa fie ei moldoveni, sau prieteni de-ai fetei respective? ). Pe locul doi si tot cu peste un milion de vizionari este o emisiune despre o moldoveanca maritata cu un turc ( sau ma rog, in Turcia ). Pe locul trei, nu a ajuns inca la milion, dar este pe aproape, are ca subiect ceva legat de familie ( nu va dezvalui eu chiar totul, intrati pe canalul sau si vedeti, daca sunteti curiosi! ).

Dorin Galben

Cine este Dorin Galben?