Moldova este cu adevarat tara de minune, are un presedinte pe care-l suspenda de fiecare data cand este ceva de aprobat in Parlament si este nevoie de semnatura lui, are un fost primar de Chisinau care in sfarsit este lider la PL, are doi brzai de Craciun si in curand va avea alegeri parlamentare mixte, adica oamenii vor decide ce partid ar vrea ei in Parlament si pe cien sa-l puna sa-l reprezinte in circumscriptia sa. Partea buna este ca nimeni nu prea ii cunoaste pe alesii uninominali, mai ales ca majoritatea nu vor fi din localitatile din apropiere. Asadar votezi ca in trecut, doar ca ai doua liste. Sa vezi ce de voturi nevalidate!

Eu cu cine votez?

Am vazut ca s-au aliat cei de la PAS cu PPDA, ca si cum nu era clar, au mai aderat la ACUM si cei de la PLDM, care fie vorba intre noi – dupa ce a fost arestat Filat nu mai face doi bani in Moldova, liberalii cred ca nu se lipesc de Maia Sandu si Nastase, macar pentru ca au mai facut asta in vechile aliante – adica de dragul de a fi mai multi contra PSRM si a lui Dodon, au mers la compromis, apoi stau si plang ca nu le-a prea fost de folos.

Ce vad eu? Ca Dodon si PSRM vor fi majoritari, in ncercarea disperata a moldovenilor de a schimba ceva, apoi peste inca doi ani cred ca vom avea un presedinte mai „normal” sa zic asa, dar prea tarziu ca sa conteze. Asadar o sa mai treaca 10 ani pana ne revenim – daca o sa ne revenim din marasmul asta de acum, cand peste jumatate din moldoveni sunt plecati peste hotare, iar aici au ramas mosii si comunistii [ si socialistii ]. Mai sunt pensionarii si cam asti-as toti.

alegeri 2019