Cand a fost exclus Anatol Salaru din PL am prevazut deja declinul pro-europenilor in Moldova, a urmat Alianta DA prefacuta in partid politic si alianta lui Andrei Nastase cu Dodon. Acum cand in cursa pentru primaria Chisinaului avem o gramada de partide asa zise de „dreapta” si doar unul de stanga, va este clari cine va lua si primaria? In ritmul asta vom vedea o masoritate PSRM si in parlament in scurt timp, iar drumul asta european al Republicii Moldova se va incheia.

Anatol Salaru si ultimul candidat la primaria Chsinaului

Teoretic eu tin cu Anatol Salaru, ca fondator al PL-ului in Moldova, speram sa faca mai multi „purici” decat Mihai Ghimpu, dar se pare ca m-am inselat, nu cred ca Partidului Unitătii Nationale ( PUN ) va avea mai multe sanse decat PAS sau DA, adunate nu cred ca vor depasi 40% din voturi – evident ca imprteuna cu PL si Munteanu. DA candidatul PUN Constantin Codreanu este cetatean moldovean si eu am sa votez cu el – macar pentru ca este unul dintre cei mai vechi luptatori unionisti din Moldova. Din pacate nu stiu ce sanse are sa iasa invingator – cati unionisti avem oare in Chisinau – ramasi in tara?

Avem deja opt candidati la primarie, dar fara sa vreau sa fiu pesimist, prevad victoria lui Ion Ceban de la PSRM, sper sa ma insel dar cum pana acum 100% din previziuni s-au adeverit, ar fi prima data cand ma insel si in acelasi timp cand m-as bucura sa gresesc. Hai ca nu mai este mult pana la alegeri, poate vedem dreapta unificata si renunta toti in favoarea candidatului Constantin Codreanu?

Constantin Codreanu