Am fost de dimineata pe la opt sa votez, nu era nici imbulzeala dar era coada, semn ca se va depasi limita de 50% pana seara la inchiderea urnelor. Stateam si ma intrebam, oare cand a fost mai bine ca acum in Republica Moldova? Nu in ideea ca acum e bine, dar a fost in ultimii 10 ani mai bine sau de fapt traim acelasi cosmar an de an? Vin unii si ne promit marea cu sarea, altii se lauda ca au adus autobuze – ca si cum nu asta trebuiau sa faca de cand sunt la putere, sa ne faca tara mai buna! Asadar, daca ma intrebati pe mine personal, eu o duc acum ca acum 10 ani, nici mai bine nici mai rau.

Azi moldovenii merg la vot

Pacat ca de data asta vor castiga scialistii lui Dodon, ce va urma o sa vedem, eu zic ca bine nu va fi macar pentru faptul ca societatea vrea in vesti iar socialistii in est. iar aici nu merge vorba de a anu avea relatii bune cu o tara, ci de faptul ca vrem noi sau nu vrem, Rusia trage inapoi – catre epoca lui Stalin. Vestul priveste inainte, estul inapoi. Asta este de fapt problema, iar daca rusii ne tot joaca cu exporturile si pretul la gaz, asta nu este un semn ca ei sunt cei buni, ci din potriva! Nu ma obligi cu forta sa fiu de partea ta, asta numai politica de mileniul trei nu este!

Asadar este clar, Dodon va avea majoritatea in parlament, intrebarea este daca va avea 51% sau nu, eu zic ca NU, dar nu ar fi exclus sa vedem o alianta intre Shor, Usatii, ACUM si PSRM – evident pentru binele Moldovei, sa-l dea jos pe Plahotniuc. De unde sa-l dea jos? De nicaieri, atata timp cat PD-ul are voturi iar el este miliardar, nu ai nici unde sa-l sui nici unde sa-l cobori. Fara sustinere politica, Plahotniuc ar fi zero, la fel ca si Dodon, Shor sau altii. Diseara numaram voturile!

Alegeri în Republica Moldova

Azi moldovenii merg la vot – 24 februarie 2019