In general portalul All MoLdova a decis sa se afle echidistant si nepartinitor in domeniul politicii din Republica Moldova, avand in vedere ca este un portal al tuturor moldovenilor, indiferent de regiunea in care se afla ei acum. Insa nu poti trece cu vederea aberatiile unor politicieni, cum ar fi Iurie Muntean (mai degaraba Rus-Lan).

Iurie Muntean

Am ramas deoparte de orice amestec politic, inclusiv cand a fost vorba de Unirea Romaniei cu Republica Moldova, am scris despre Marsul Unirii intr-o maniera lipsita de emotii nationaliste, insa deja se pare ca s-a ajuns la un nivel al „debilismului” cand nu poti sa ramai fara nici o reactie.

Ca sa punem punct oricarei speculatii, dam doar cateva date statistice: in Romania suparafata „Moldovei” este de 46.173 km patrati, iar Republica Moldova are 33.847 km patrati, adica cu aproape 40% mai putin. Populatia Republicii Moldova este de 3.559.541 de locuitori, pe cand cele opt judete ale Moldovei de peste Prut numara 4.623.898 de locuitori, adica cu peste 30% mai mult.

In consecinta, indiferent ca vrem sau nu vrem, daca vorbim de „moldoveni” in nici un caz familia Muntean nu este aceea care sa ne explice ce-si doresc moldovenii. Daca doresc comunistii sa isi inventeze propria istorie, treaba lor, o pot face. Pot spune ca vorbesc molddoveneste, ca sunt urmasii directi ai lui Adam si Eva sau ai lui Ginghis Han. Daca cineva doreste sa-i urmeze in paranoia lor, nu au decat sa o faca. Dar sa ne lase pe noi cu urmasii lui Stefan Cel Mare, cu urmasii lui Mihai Eminescu, caci de fapt cei ce graiesc moldoveneste sunt urmasii lui Stalin. Punctum!