Dupa ani de asteprare, iata ca Moldova a semnat la summit-ul de la Vilnius  Acordul de Asociere cu Uniunea Europeana. S-au scris tone de pagini despre ce va fi, cum va fi si daca va reusi sau nu Republica Moldova sa semneze acordul. Iata ca l-a semnat, un pas important pentru tara, un pas important pentru Europa. Am sa incep cu ce este mai important, rezolvarea conflictului transnistrean, odata semnat acest Acord de Asociere, Europa va trebui implicit sa impuna Rusiei sa-s retraga trupele de la granita Europei. Poate nu din dragoste pentru moldoveni, dar pentru siguranta sa.

Ce fac comunistii si Vladimir Voronin?

Sursa foto: MediaFax

Sursa foto: MediaFax

Daca nu vedeam, spuneam ca e plasmuire a imaginatiei, PCRM si Vladimir Voronin, ies in piata, canta cantece rusesti si vrea sa plece cu tara cu tot in Rusia. Totul dupa ce s-a semnat Acordul de Asociere cu Uniunea Europeana si dupa ce Curtea Constitutionala recunoaste de drept ca in Moldova limba oficiala este de fapt romana. Ok, domnule Vladimir Voronin, matale vorbesti „limba moldoveneasca„, dar de ce canti in rusa? De ce vorbesti in 70% din discursuri in rusa? Pentru ca de fapt stii bine ca limba pe care o doresti in Republica Moldova ca limba de stat, este rusa!

La adunarea din centrul Chisinaului toti babalacii vocifereaza: „ce ne da noua Europa?”, dar nimeni nu se intreaba ce ne-a dat noua Rusia, in afara de deportari si poate Masacrul de la Fantana Alba. A, ne-a mai dat ceva, razboiul de pe Nistru – o binecuvantare iubita si dorita de PCRM si evident de Vladimir Voronin si paznicul sau cu muschi, Iurie Muntean. Ok, daca tot itiplac rusii, de ce nu te muti in Siberia domnule Voronin, stai acolo 4 sau 5 ani, apoi te asteptam cu drag inapoi. Ia si partidul cu tine, sa faceti un colhoz, asa cum vrei sa faci acum in Moldova.

Masacrul de la Fantana Alba

Daca inca nu stii ce-ti ofera Rusia, e bine sa vezi filmul despre Masacrul de la Fantana Alba, poate mai cauti si alte documente si articole despre deportarile din Moldova, poate ne explici de ce e asa de bine in Rusia si de ce vrei sa pleci acolo! Sau sa aduci Rusia inapoi la Chisinau!