O veste mai putin obisnuita a fost publicata de Lorena Bogza pe pagina emisiunii „In profunzime”, zicem mai putin obisnuita pentru ca in afara de faptul ca nu am mai aflat nimic concret de pe nici un alt site, vestea nu poate sa ne bucure, dar nici nu o putem consdera veridica pana nu se confirma. Este vorba de faptul ca moldovenii din Germania, ar putea fi trimisi acasa de catre autoritatile germane, asa cum s-a intamplat cu rromii din Franta acum cativa ani.

Vestea este prezentata ca ceva bun, ceea ce ar fi adevarat daca moldovenii din Germania ar reveni acasa de buna voie. In stirea prezentata de Lorena Bogza pe pagina emisiunii „In profunzime” insa, este prezentata situatia in alta maniera. Gemania ar fi dispusa sa plateasca moldovenilor ce doresc sa revina in Moldova  o suma de bani, in speranta ca nu se vor reintoarce la munca in Germania. Aici discutam de moldovenii stabiliti legal in Germania, care ar urma sa primeasca 600 de euro lunar, la care se adauga o suma de bani primita in momentul plecarii.

De ce am spus ca vestea nu este tocmai buna? Pentru ca asta ar insemna ca nemtii nu sunt tare incantati de moldovenii ce stau si muncesc in Germania, preferand sa fie trimisi acasa, evident locul lor fiind ocupat de alti emigranti. Caci se stie deja ca majoritatea romanilor, moldovenilor si bulgarilor stabiliti legal in Germania, nu lucreaza in posturi de top, deci sunt meserii pe care nemtii le cam ocolesc, fiind in special destinate emigrantilor. Cum inca nimic nu e clar, o lansam si noi ca pe o „curiozitate” de TOP!

Moldovenii din Germania

Moldovenii din Germania sunt trimisi acasa