Uite mai tata mai, ca am ajuns sa aparam si Jurnal TV, desi sincer sa va zic, eu de mult nu ma mai uit la programele lor, iar daca ar fi disparut din grila nici nu imi dadeam seama, nefiind pe favorite – deci e ca si inexistent. Faptul ca in opinia mea – si a multora Jurnal Tv este cel mai slab canal TV din Moldova, nu spune nimic. Nici macar faptul ca tot ce vezi e politica – injuraturi la adresa lui Ghimpu, Plahotniuc si osanalae lui Anti Mafia SRL, sau filme in rusa, in care Alain Delon spune cu un zambet tamp: Я люблю тебя in loc de Je t’aime. Astea nu le poate intelege nici Durbala nici Cheianu.

Dar, caci exista un mare dar – cine le da dreptul unor ade la cablu, sa scoata un program TV care trebuia sa fie in grila de programe sociala? Cine? Probabil Plahotniuc – nu stiu ca nu am vazut, dar oricum cine a facut magaria sa-i scoata, sa faca bine sa-i bage la loc, daca vrem sa mimam democratia.

Revenind la Jurnal TV, nu i-am vazut indemnand sa ia sa lumea in strada cand nu vedeam TVR la Chisinau, acum degeaba e, ca e TVR International. Asta e cu protestele, mai bine ar indemna sa iasa lumea in strada pana va fi democratie, ar prinde mai bine, si implicit nu s-ar mai scoate abuziv din grila Jural TV-ul. Si poate daca nu ar mai face poantele alea stupide cu caricaturi ale lui Chirtoaca [un exemplu doar], lumea ar iesi in numar mai mare sa-i sustina, dar cand stii ca intre Jurnal Tv si Prime [ un exemplu dopar] difera doar sponsorul, parca nu ai vrea sa ingheti de dragul unui sponsor anti-mafie. Stati fara grija, nu va scot ei din grila, iar daca va scot nu e o mare pierdere – decat la capitolul DEMOCRATIE! Iar asta e chiar o MARE pierdere, caci fara democratie, suntem ca si morti.

Cheianu si Durbala