Am primit de dimineat aun pont la redactie, care mi-a adus aminte de un banc din copilarie: Intrebare – pamantul e rotund? Raspuns – DA, atunci de ce se saruta toti pe la colturi? Ei bine scrisoarea primta azi e cam pe aceiasi tema, dar e legata de constitutia Republicii Moldova.

Am citit scrisoarea de trei ori, cu gandul ca voi gasi o hiba in logica celui ce a scris email-ul. Ei bine, spre dezamagirea mea, nu am gasit nimic car esa nu-i dea dreptate.

Vanatoarea Regala

In primul rand se cere schimbarea limbii oficiale, in limba rusa. Corect, argumentatia e simpla: daca 100% din populatie vorbeste fluent limba rusa, doar 30% limba romana si restul declara ca vorbesc moldoveneste, atunci nu e normal sa ai limba de stat, oficiala cea pe car eo cunoasc toti cetatenii (locuitorii) Republicii Moldova?

A doua propunere este legata de denumirea statului, Moldova. Daca ideea celor ce-si iubesc tara, sunt impotriva limbii romane, a unirii cu restul de 8 milioane de moldoveni de peste Prut, daca niciodata capitala Moldovei nu a fost in stanga Prutului, de ce sa numesti Moldova o astfel de tara ?

Vanatoarea regala

Am mai adauga si noi cateva propuneri, legate de conducatorii mai vechi si mai noi, dar mai ales pentru cei viitori. Sa se angajeze sa ridice tara in caz de castig in alegeri parlamentare si formarea guvernului. Apoi, imediat ce PIB-ul sau nivelul de trai scade, la puscarie. Sa vedem cine mai are curaj sa intre in politica si apoi sa nu faca nimic.

Ar mai fi penalizarea cu 10% din avere a celor ce sunt prinsi ca dorm in Parlament! Iar din banii astia sa se mareasca pensiile. Are cineva curaj sa spuna ca nu ar fi bine? Poate doar politicienii, ceea ce ne demonstreaza ca nu intra in politica pentru a face ceva, ci pentru a ne fura si ce a mai ramas de furat, iar predecesorii nu au avut timp sa fure!

Revenind la Vanatoarea Regala, care la infiintare se zicea ca are ca scop demascarea hotilor din AIE (care o fi el, 1,2,3 sau 4), insa ma uit si nu pricep un lucru, de ce 99% din tot ce e acoloe  e in rusa? De la numele utilizatorilor scrise cu litere chirilice la texte intregi doar in rusa? O fi un grup moldovenesc sau rusesc? Tu ce crezi?