Multi nici nu au auzit de Republica Mordovia insa se pare ca Vladimir Putin i-a ales ex-francezului Gerard Depardieu locul ideal pentru resedinta sa de vara. Am murit de ras cand am aflat ca multi francezi confundau  Republica Mordovia cu Moldavia, crezand ca cel ce facuse pipi pe mocheta din avion, s-a mutat in Republica Moldova.

Jora Depardieu – cetatean rus

Nici nu stiu daca e cazul sa zic din fericire sau din nefericire, insa nu la noi in tara s-a  mutat, ci intr-o zona din Rusia, cu o densitate de numai 39 de persoane pe metru patrat. Probabil ca asa cum spun cei de la e-4com, vrea sa infiinteze largi plantatii de vita de vie si sa ne faca concurenta la exportul de vin.

Ce putem insa spune este ca rusia nu se dezminte, ar face orice sa iasa in frunte, sa rada de Europeni si sa le dea cu tifla in nas. Apoi tot ei se plang ca nu li se da liber la vize si la circulatie.

Pai cum sa le faca asa un cadou Europenii, cand Putin abia asteapta sa le rada in nas? Nu nuami ca ii santajeaza cu gazele, dar cum ceva nu le convine, se retrag din tratate, sau si mai rau, sustin exact tarile pe care Europa sau SUA le condamna.

Ce au de gand cu tarisoara noastra, nu se stie, dar dupa ultimile declaratii ale inaltilor oficiali rusi, nu ne prea „au la inima”, iar un sprijin in rezolvarea conflictului din Transnistria nu-l va vedea Moldova nicodata.