Azi Mihai Ghimpu este invitat la Publika TV, ce o sa ne spuna nu stiu dar banuiesc, evident despre victoria lui Dorin Chirtoaca in alegerile la primaria Chisinaului, despre alianta cu partidele de la guvernare, ce conditii o sa le puna si cum probabil iar nu o sa reuseasca sa ajunga la un compromis. Nu stiu cum se face, dar parca iar ajungem intr-un impas, la guvernare dar in opozitie. Iar fara sprijinul celor de la guvernare, Chirtoaca nu prea are nicio sansa sa faca tot ce vrea, deci iar suntem intr-o margine de prapastie.

Azi Mihai Ghimpu vine la Publika

Sa am eu gura aurita sau de data asta ma insel, reuseste Mihai Ghimpu sa sa se inteleaga cu rivalii sai de la PDM si PLDM? Va trece cu vederea ce face Plahotniuc, de dragul guvernarii pro-europene, sau va sta iar inca cativa ani in opozitie, lasand drum liber PCRM-ului si lui Voronin? Sunt dispusi cei doi – Filat si Lupu sa piarda sprijinul lui Vladimir Voronin, sau merg la doua capete? Evident ca nu vom afla asta la Publia azi, dar din declartiile lui Mihai Ghimpu vom intelege care sunt perspectivele.

Fii cu ochii pe Publia TV daca vrei sa stii care sunt intentiile liberalilor dupa ce au castigat alegerile pentru primaria Chisinaului. Probabil ca au inteles ca lumea nu l-a votat pe Chirtoaca ci a votat impotriva Zinaidei Greceanii, de fapt ca de obicei in Moldova. Eu mai am rabdare, caci daca te grabesti nu ajungi prea departe, nu stiu daca cei trecuti de 60 sau 70 d eani mai au atat rabdare, sau zile de trait, pana se va gasi cineva sa se faca inteles si ales in Moldova, pentru a oferi un trai mai bun!

Mihai Ghimpu

Mihai Ghimpu PL Moldova