Astazi noi adaugam cel de-al 160-lea articol, iar Guvernul Republicii Moldova, condus de Prim-ministrul Iurie Leanca isi prezinta raportul primelor 100 de zile de guvernare AIE 3. Doamna Natalia Gherman este Viceprim-ministru Ministrul Afacerilor Externe si Integrarii Europene iar Valeriu Lazar este Viceprim-ministru la Ministrul Economiei.

AIE dupa 100 de zile

Cum sunt o gramada de partide in coalitia de guvernare, mai avem pe Eugen Carpov in functia de Viceprim-ministru, alaturi de Tatiana Potîng care este evident tot Viceprim-ministru. In total avem patru sefi mai mici si unul mare!

Mai avem in guvern 12 ministri si patru nu mai stiu ce, un fel de ministri fara portofoliu, cum ar fi domnul Mihail Formuzal cu functia de Guvernator al UTA Gagauzia “Gagauz Yeri”si Gheorghe Duca care este Presedintele Academiei de Stiinte a Moldovei.

Daca la domnul  Mihail Formuzal intelegem ca este cumul d efunctii, fiind si sef de regiune la Presedintele Academiei de Stiinte a Moldovei nu-i prea intelegem rostul in Guvern, dar cine suntem noi sa judecam.

Chiar suntem curiosi ce vor prezenta la realizari, desi am vaga intuitie ca se va vorbi mai degraba despre cate o sa se faca, mai putin despre ce se va face.

Se va spune cu siguranta ca s-au pus bazele, ca suntem pe drumul cel bun, insa ce e acum mai bine ca acum 101 zile, ma indoiesc. Sa nu raman stramb de atat indoit, era gluma colegului de la redactia stiri din Bacau, mai vedem, mai discutam. Opinia ta e cea care conteza, nu a mea.