Nu credeam ca o sa ajung ziua cand o sa fiu intr-un fel de partea lui Vlad Filat, dar asa se intampla la noi in Moldova, in loc sa te bucuri ca trebuirile merg bine, ai mereu motive de ingrijorare. Deci ca sa fie clar din primele randuri, Vlad Filat trebuia judecat, probabil ca si arestat daca procurorii considera ca exista pericole in cazul in care este judecat in libertate, dar nu trebuia „linsat”, pentru ca inca nu s-a dovedit ca este capul rautatilor, nici macar nu s-a dovedit ca este sa nu este implicat in furtul de la BEM. De ce cred asta? Pentru ca in niciun caz nu o sa-i dau crezare principalului suspect, care culmea este inca in libertate si primar de Orhei.

Cutremur la varful PLDM-ului in Republica Moldova

Probabil ca cea mai afectata persoana in cazul arestarii lui Vlad Filat este sotia sa, Angela Gonta – care va jur ca nu inteleg de ce s-a legat la cap, daca nu o durea deloc. Nu spun ca este ceva in neregula cu procesul de ridicare a imunitatii lui Vlad Filat, nici cu arestarea sa grabnica, zic doar ca aceasta coordonare arata ca in Moldova inca nu functioneaza justitia. Aceiasi procurori care sunt obiectul maniei populare – avem cel putin doua proteste care cer schimbarea lui Gaburici, tot ei sunt cei care-l aresteaza pe Vlad Filat si il lasa liber pe Vlad Plahotniuc si pe Ilan Shor. Deci vreti sa am incredere in justitia din Moldova? Ce s-a schimbat, sau mai exact cine s-a schimbat din sistem ca sa am acum incredere, cand pana mai ieri nu aveam?

Pana la urma daca admitem ca in justitie e totul ok, ca vinovatul era de fapt Vlad Filat, inseamna ca protestele din PMAN au fost o greseala, ca de fapt totul era ok, iar abia ieri dovezile din dosarul aeroportului, de la Banca de Economii au fost clare si au dus la arestarea faptasului. Dati-mi voie s ama indoiesc ca din miliard, un sfert i-au revenit lui Vlad Filat. Dar sa nu anticipam, sa vedem ce va urma, cand va fi arestat Shor – principalul suspect si vinovat – reiese din autodenuntul propriu – si ce pedeapsa va primi fiecare.

La fel de interesant mi se pare ca desi moldovenii spun ca nu-s romani, pana la urma ii copiaza in tot, in ambele tari primul mare corupt a fost un ex-premier! Coincidenta sau legatura de sange intre malurile de Prut?

Cercetati penal

Cutremur la varful PLDM-ului in Moldova