Fara indoiala ca exista peste tot sate frumoase, atat in Republica Moldova cat si in alte tari in curs de dezvoltare, insa satul Corjeuti din Republica Moldova atrage atentia prin cateva lucruri mai deosebite, cum ar fi numarul mare de localnici plecati la munca in Franta. Peste 1000 de locuitori ai satului Corjeuti sunt pelcati la munca peste granita, in Franta.

Situat in  Raionul Briceni, satul Corjeuti are doar 7570 locuitori, ceea ce inseamna ca procentul celor plecati se ridica la 14%. Ce a atars atentia asupra satului Corjeuti au fost casele si infrastructura din sat. Parca nu ai fi in Republica Moldova, trotuare si sosele asfaltate, gazonul ingrijit si multe case ce rivalizeaza cu palatele ce rasar in jurrul capitatlei.

Corjeuti - Republica Moldova

Intersant est esi faptul ca locuitorii din zona vor sa aduca occidentul la ei in sat,  au reusit sa construiasca si un mic turn Eifel, car echiar daca pentru unii pare un chici, pe locuitori ii face mandri de constructia lor. Cei plecati la Paris sau in localitatile din jurul capitalei franceze lucreaza in constructii sau au grija de batrani. Ocupatia cu care deja ne-am obisnuit pentru moldovenii plecati afara la munca. Nu castiga mult, aproximativ 60-70 de euro pe zi, suficient insa pentru a fi mai bogati decat alti concetateni. Economi din fire, harnici si cu seriozitate, ei muncesc si agonisesc pentru a ridica satul lor la nivelul oricarei localitati similare din Europa. Merita sa mergi si sa stai de vorba cu ei, ai sa intelegi cum ar trebui sa facem cu totii pentru a avea o tara frumoasa si pentru care criza nu inseamna doar suferinta.