Desi intrebarea din titlu este retorica, stim cu totii raspunsul, am zis noi ca este cazul sa analizam putin situatia, nu de alta, dar poate mai deschidem ochii inca la 1 milion de moldoveni. Ne referim desigur  la conflictul cu Transnistria si la pozitia Rusiei in cei 23 de ani de independenta a malului drept al Nistrului. Interventia armata a Rusiei in razboiul d epe Nistru a fost prea putin inteleasa de cetatenii Republicii Moldova.

Daca ne-am inselat, si de fapt acestia au inteles perfect cum stau trebuirile, ne cerem scuze. Daca exista si adepti ai armatei ruse pe teritoriul Moldovei, cu siguranta noi suntem cei ce nu am inteles nimic despre Moldova si cetatenii ei.

Iata ce zic rusii, despre fratii lor din Transnistria, frati nostri mai mari care ne tot chiama in Uniunea Vamala:

Potrivit presei de la Tiraspol, preşedintele Dumei de stat a Rusiei, Serghei Narîșkin, i-a felicitat pe locuitorii regiunii transnistrene cu ocazia împlinirii a 23 de ani de la aşa zisa „proclamare a independenţei” „rmn”. În mesajul său de felicitare, Narîşkin a subliniat că „republica moldovenească nistreană a fost creată în perioada dificilă a istoriei sale și a trecut prin furnalul încercărilor severe”.

Pai daca aia sunt independenti de 23 de ani dupa mintea lui Narîșkin, ce faceau rusii cu tancul? Ne dadeau noua in cap! Ce o fi asa de complicat de inteles cne este Rusia si ce vrea ea!