Cei ce au urmarit ieri discursurile lui Rogozin cred ca au inteles clar ce voia sa spuna reprezentantul Rusiei in Moldova – sau mai bine zis aparatorul Transnistriei in Republica Moldova. Daca pana acum Dmitri Rogozin se rezuma doar sa-si bata joc de moldoveni, iata ca a ajuns la amenintari directe. Si daca vin din partea unui demnitar al Kremlinului, este clar ca asta este politica oficiala a Rusiei fata de Republica Moldova.

Rusia ameninta cu razboiul Moldova

Daca iei la bani marunti declaratia lui Dmitri Olegovich Rogozin, descoperi ca este o declaratie de razboi in toata regula. A spus clar, daca nu vreti sa afceti cum dictam noi, veti pati ca Mihail Saakasvili, noi ne inarmam si suntem pregatiti de lupta. Ce vrei mai clar decat atat? Exact cum au facut rusii in 1992, au tras in moldoveni pentru ca au vrut sa fie independenti, asta promit si acum.

Iar tocmai cei ce ameninta cu razboiul Republica Moldova, sunt garantii pacii si cei ce vor rezolvarea conflictului cu Transnistria. Ma intrem chiar este cineva in intreaga Moldova, indiferent de faptul ca este PCRM-ist, unionist sau rusofil, care crede macar 10% ca rusii ne vor binele?

Este macar un moldovean care crede ca Rusia nu ar face ce a mai facut in 12-13 iunie 1941? Adica ori sa ne omoare ori sa ne duca in Siberia? Este cineva care nu stie ce au facut rusii in 5-6 iulie 1949? Sau au murit toate rudele celor ce au fost deportati in 31 martie – 1 aprilie 1951?

Singurul lucru ce desparte Moldova de Georgia este granita cu Uniunea Europeana. Si poate granita NATO – ar fi de preferat pentru americani ca rusii sa nu aiba granita langa un stat NATO. In rest, daca vor ne taie gazul sa murim de frig, daca vor nu mai import avin moldovenesc, daca vor muta posturile de pe Nistru unde vor ei – si spun ca de fapt o fac cei din Transnistria. Pai daca aia fac ce vor, ei ce mai apara? Sa nu sara moldovenii la gatul celor ce isi fac granita unde vor?