„Martea neagra” – 02 decembrie 2014 ar putea fi punctul de plecare in istoria caderii regimului fascist al lui Putin.
Si nu este vorba numai de o mare pierdere a unitatii ale fortelor speciale de elita si de unitati ale armatei din Donbas. Adevarul este, se pare ca rusii au inceput sa-si revina in sine din propaganda oficiala.
Se anunta ca in regiunea Rostov a izbucnit o rebeliune spontana a parinaților de soldati si localnici, si razvratirea este foarte grava …
Pierderile teribile din Donetsk pe 2 decembrie, cand, printre altele (numarul total de pierderi in numai doua zile – au fost ucisi 600 de soldati si ofiteri), a fost distrusa o unitate de elita a legendarul „Vympel”, care a pierdut mai multi luptatori in 2 zile decat in intreaga sa istorie, fapt ce a demonstrat in mod clar esecul total al armatei ruse cu toata propaganda facuta ei de catre Kremlin.
Faptul consta, ca nu poti arunca in atac frontal fortele speciale contra infanteriei inamice puternic fortificate.
E ca si cum ai face focul intr-o soba de camp cu dolari: caldura putina, si cheltuieli enorme.
SWAT este destinat pentru alte diferite probleme: atacuri bruste din ascunzisuri, ocuparea obiectivelor pe neasteptate si pastrarea lor pana la venirea trupelor de unitati ale armatei regulate, eliberarea ostaticilor …
Rezultatul atacurilor de ieri a fost previzibil – aceeasi „Vympel”, care a pierdut mai mult de 30% din personal si-a pierdut de fapt capacitatea de lupta pe un termen lung.

Despre starea catastrofala a armatei ruse vorbeste si moartea ultimului sef al uneea dintre brigazile Fortelor Speciale ale armatei ruse, care a condus grupul de lucru si de control asupra asaltului aeroportului Donetsk. Moartea comandantului unui astfel de rang mereu indica o debandada totala.
In timpul ciocnirilor militare active din Donbas (perioda de fapt a ultimilor trei luni) doar trupele rusesti din datele confirmate pana acum au pierderi de pana la 5 mii de morti militari, plus circa 2,5 mii pierduti fara urma(ceea ce este practic, de asemenea, ucisi).  Si nu s-a stabilit inca numarul de decese de rani in spitale.
Opt mii in trei luni. Masina de razboi a lui Putin a ramas blocata in eroismul, curajul si profesionalismul soldatilor ucraineni, si membrilor ai unitatilor de voluntari, in jertfa voluntarilor si ucrainenilor simpli.

Pe masura ce timpul trece, pierderile sunt in crestere, dar o biruinta cat de mica, cel putin un pic – nu. Dolarul a crescut la 55 de ruble.
Pretul la petrol a scazut la 69 dollari.
Sanctiunile se amplifica cu fiecare zi, sperantele in sprijinul Chinei nu s-a materializat, deoarece chinezilor le este profitabila o saracie in Rusia, reducerea acesteia la tarile din lumea a IV, ca sa aiba unde isi realiza produsele lor de calitate inferioara.
Si o invazie a Ucrainei la scara larga va fi ca o cataplasma pentru un mort.
Sa ne imaginam ca, dupa punerea in pamant a catorva zeci de mii de soldati, Putin a reusit sa ajunga la Kiev, Odesa, si chiar in Livov. E numai o presupunere.
Si ce daca? Cum il va ajuta asta? Se va ridica pretul petrolului? Se vor retrage sanctiunile? Poate, dimpotriva …
Nu vreau sa intru in conspiratie, dar nu putem sa nu luam in calcul si aceasta versiune.
Aruncand pentru sacrificare fortele speciale, generalii rusi, cum pot (cinic, crud – da, dar numai prin modalitatile disponibile lor) il fac pe Putin de a lua decizia, ca razboiul trebuie sa se incheie.
Logica este simpla: daca fortele speciale, daca elita nu poate face nimic, atunci ori declari razboi total (asta inseamna razboi – cu toata lumea), sau – baionetele in pamant.
Si aici mai apar problemele din spatele frontului.
La unul dintre prieteni a sosit o ruda din regiunea Rostov. A sosit urgent-neuro-epileptic.
Spune ca Rostovul este aproape complet in revolta. La comanda de la Moscova au fost blocate retelele telefonice si comunicarea electronica cu regiunea, acolo au fost aruncate urgent fortele interne si politia.
Manifesteaza mamele soldatilor, care s-au adunat din toata tara sa-si caute fiii lor disparuti in „deplasari lungi”.
Se revolta si localnicii – pentru ca o cantitate semnificativa, inclusiv si unitatile de cazaci, care mor acum in Donbass – sunt de aici.
In cazul in care protestele spontane s-ar transforma intre timp in bine cunoscuta revolta ruseasca, fara sens si fara mila, ar putea fi un dezastru.
La urma urmei, pentru protectia mamelor disperate si a pensionarilor, batuti de politie, poate interveni armata.
Soldatilor si ofiterilor, de asemenea, nu le surade ideea sa moara in razboiul “care nu exista” si sa fie ingropati ca niste caini fara onoruri militare, intr-un mormant necunoscut.

Si s-ar rostogoli pe intreaga „Marea Rusie” valul de haos sangeros, iar in spatele ei nu poate rula numai coroana, dar, de asemenea, capul micului tar nerealizat …
Rascoalele lui Pugachev, Bulavin, Razin; revoltele Cuprului sau Cartofului au avut motive socio-economice profunde, dar au inceput, in general, din nimic. Nici macar de la un chibrit – ci de la o scanteie.
Si daca cineva crede ca aceasta evolutie nu este posibila datorita popularitatii de a dreptul furioase a lui Putin, asa cum ar spune domnul Kiselev, sa ne amintim ca Revoluția din 1905 a inceput cu faptul ca pe strazile din capitala imperiului a aparut o multime de persoane loiale pentru a-si exprima dragostea si sprijinul sau monarhului …
Deci, impreuna – vom castiga!

ПАВЛО ПРАВЫЙ