Stiu ca multi vor spune ca este imposibil, insa va asigur ca in cateva luni, maxim trei, Transnistria va fi alipita la Rusia. Deja lucrurile s-au asezat, SUA si Uniunea Europeana cauta rezolvarea problemei gazului rusesc, Putin a invatat ce inseamna sanctiunile si le suporta cu nepasare, chiar daca poporul rus sufera. Cum Rusia si Putin nu mai au nimic de pierdut, vor alipi in cele din urma Transnistria, asa cum au facut si cu Crimeea. Tot ce mai asteapta este destramarea Ucrainei, care se zbate acum sa supravietuiasca.

Republica Moldova va avea de ales, merge spre est sau spre vest, si cum se pare ca din ce in ce mai multi cetateni inteleg ca alaturi de Rusia nu se poate, decat sub forma de sclavie, va fi nevoita sa renunte la Transnistria, probabil se va face un schimb intre cele doua maluri, in asa fel incat Federatia Rusa sa nu detina teritorii la dreapta Nistrului, dar nici Republica Moldova nu va mai avea nimic la stanga Nistrului.

Astazi Republica Moldova trebuie sa se uite mai atent la Gagauzia, la Balti si sa inteleaga ca in Transnistria nu va reusi niciodata sa alunge tancurile rusesti. Ca ne place sau nu, Moldova va fi rupta in doua, pentru ca Rusia nu poate lasa Europa sa controleze chiar totul. Pacat ca la final, rusii vor trai ca tarile din lumea a treia, insa ne bucuram ca macar noi vom trai in curand mai bine.

ucraina-rusia