Probabil ca asistam la cel mai lung sir de proteste din Ucraina, dupa revolutia portocalie din ultimii 20 de ani. Daca populatia a ales sa stea in strada si sa lupte pentru idealurile sale, inseamna ca deja e prea grava situatia din Ucraina. Presedintele ucrainean Viktor Ianukovici a reusit sa ma faca sa rad, dar s-a facut la randul sau de ras prin ultima sa declaratie.

In direct la televizor, Viktor Ianukovici ne spune ca avem la kiev demonstratii masive, ca e timpul sa actioneze, ca sute de jandarmi au fost raniti, etc. Pai daca e vorba de demonstratii masive e clar ca e grav, dar e grav ca sunt atat de multi oameni nemultumiti, exact ca in 7 aprilie la Chisinau. De data asta trebuie sa spun ca Voronin a actionat mai cu cap, a evitat varsarea de sange [ desi au murit si la noi oameni ], deci daca discutam de cateva sute de nemultumiti, ok – e dreptul lor sa fie nemultumiti, dar cand sunt mii, devine ceva grav. Iar daca e vorba de demonstratii masive, e si mai grav.

Rusia vrea sa ajute Ucraina

Daca nu am sti cum ajuta Rusia, in transnistria, Oseetia si Abhazia, am zice ca sunt nisite ingerasi la Kremlin, dornici sa ajute pe cei aflati in nevoie, insa cum stim ca ideea e clara, sa omoare orice rezistenta si sa indrepte Ucraina catre Rusia, acesta e scopul. La fel cum s-a intamplat la Chisinau, populatia a schimbat directia catre Europa, este evident de ce Rusia e dispusa sa ajute „sa-i aduca pe calea cea dreapta” catre Est [ Parteneriat].

Putin si Ucraina