Un partid si o fundatie au fost lansate de curand la Chisinau, este vorba de Partidul Miscarea Populara (PMP) si Fundatia Miscarea Populara. Cat de mult bine vor face acestea romanilor ramane de vazut, iar despre eficienta acestuia in Republica Moldova este mult de discutat.  Constantin Codreanu va prelua conducerea Fundatiei iar fostul jurnalist de la TVR, Doru Dendiu, conducerea filialei de la Chisinau a Partidului Miscarea Populara.

Doru Dendiu – Presedintele filialei din Chisinau al Partidului Miscarea Populara

Spuneam mai sus ca am dubii cu privire la eficienta unui astfel de partid in Republica Moldova si asta pentru ca in afara de un mic aport in cazul alegerilor prezidentiale si a alegerii deputatului si senatorului pentru diaspora, mare lucru nu vad sa se poata realiza.

Indiferent cat se chinuie politicienii, mai noi sau mai vechi sa ne convinga ca ne vor binele, raman la certitudinea ca isi vor doar binele propriu. Daca ne includem si noi in acest „bine” avem noroc, altfel ramanem pe margine, ca simpli spectatori.

Oricum, sustinem si salutam primul partid din Romania cu sediu la Chisinau, este un pas inainte, indiferent din ce unghi privesti.