Pana acum politica europeana si cea americana era previzibila in proportie de 90%, stai clar ce o sa fac in functie de ce se intampla pe plan mondial. De exemplu erai sigur ca state precum Georgia sau Moldova nu au ce cauta in Uniunea Europeana cu trupele rusesti in tara, cu o economie ce se ridica cu putin sub genunchiul broastei, si tot asa. Iata ca ocuparea Crimeei a dus la o schimbare dramatica de opinie.

Uniunea Europeana si SUA contra Rusiei

Putin s-a bazat pana acum pe dorinta tarilor civilizate de a face bani si a sta la caldura, doar ca ocupand Crimeea le-a aratat vesticilor ca e timpul sa se trezeasca din numaratul banilor si sa faca ceva, pana nu e prea tarziu. Zis si facut, ca sa-i spulbere ideile preconcepute lui Vladimir Putin, Europa accepta Moldova si ce o sa mai ramana din Ucraina in Uniune, iar americanii isi aduc trupele sub nasul rusilor.

Sa va reamintesc cateva din ispravile lui Putin: steagul rusesc la Polul Nord, in intentia de a revendica teritoriile de acolo, ocuparea strategica in Abhazia si Osetia, pastrarea armatei in Transnistria, sunt doar cateva exemple. Cum au actionat rusii? Unde au avut armata, au atacat, asa a fost in Georgia, asa in Transnistria si asa au facut si in Crimeea. Fara trupele de la Sevastopol, nu mai apucau rusii sa ocupe Crimeea.  Doar ca acum vestul s-a trezit si ii va dovedi lui Putin ca nu mai sunt nici ei asa de previzibili cum sperau rusii. Va urma sau nu razboiul cu arme adevarate? probabil ca da, dar cel mai aiurea va fi daca se va arunca prima arma nucleara, iar Putin pare gata sa o faca, ceea ce va aduce una si la Kremlin, cu siguranta. Vor castiga vesticii crimeea intr-un razboi conventional? 100% DA, insa nu uitati ca vorbim de conventional, cu pusti si pistoale, caci in alt mod, ne paste dezastrul.

Vladimir Putin-Rusia