Se pare ca viitorul Ucrainei este nesigur, tara vecina se afla deja intr-o situatie dezastruoasa din punct de vedere financiar, iar pericolul de afi adusa la dimensiuni mult mai mici este extrem de mare. Singurul castig al razboiului cu Rusia ar putea fi acela ca tara lui Putin sa fie izolata complet de catre comunitatea internationala, iar tatarii din Crimeea sa faca un nou Maidan.

Ce se va intampla in continuare in Ucraina este greu de prevazut, fiecare scenariu pare a fi la fel de prost. Parerea mea personala este ca ar trebui sa se unifice cu Rusia, macar ar ramane intreaga, iar din interior sa lupte pentru a se elibera. In felul acesta ar scapa de problemele financiare, iar Rusia ar avea o mare problema pe cap.

Ca roman as dori sa vad tara reintregita, insa ma intreb daca Romania poate gestiona teritorii in care ucrainieni si rusi sunt majoritari. Daca ucrainienii ar intelege ca le e mai bine intr-o tara democratica, membra NATO si in componenta Uniunii Europene ar fi ok. Am expulza rusii, am ramane cu ucrainienii pe cap.

Zona Cernauti ar putea avea sanse bune de a reveni in granitele Romaniei, caci din cei aproape un milion de locuitori, doar 4,1% sunt rusi, adica aproape 38 de mii, care daca ar fi trimisi la nenea Putin am avea jumatate de problema rezolvata. In Bugeac traiesc 617.200 de persoane, din care 20% sunt rusi, iar romanii au ramas minoritari, in jur de 13%, iar ucrainienii 40%. Cam greu de digerat dar nu imposibil.

Harta Ucraina