Ca tot omul mi-am dorit o usa metalica la bloc, pentru a ma feri de pisicile si cainii vagabonzi ce umbla si dorm pe sub usile apartamentelor din Chisinau. Asa am dat de firma MIF din Chisinau, dupa o discutie in prealabil cu fata de la desfacere, cu biroul la adersa: Chisinau, str. Mitropolitul Dosoftei, 142 si dupa o discutie cu „mesterul” ce va monta usa, am decis sa cumpar o usa de la ei.

Usi metalice Chisinau

Usi metalice Chisinau

Prima surpriza vine imediat ce ajungi la magazinul de prezentare de pe str. Mitropolitul Dosoftei, afli ca desi transportul si montatul se platesc separat, evident ca in aceste servicii nu intra si urcatul pe scari. Acesta mai costa 10 lei de etaj, evident parterul fiind un etaj. Cum nu sta omul la cumpana pentru 10 lei pentru un etaj, cand deja a achitat 3000 si cum la 76 de ani nu prea te poti opinti cu caratul unei usi metalice pe scarile blocului, platesti si zici ca ai scapat. Daca ai crezut ca asta e motivul pentru care nu recomand firma MIF din Chisinau, te inseli.

Asa cum am spus, am discutat cu „mesterul” si l-am intrebat daca cunoaste blocurile seria 143 si daca sunt probleme legate de montarea usilor, dimensiunile usii fiind cu cativa centimetri mai mari pe inaltime si evident cu cativa centimetri mai mici pe latime.

Evident ca atunci cand iti iau banii, nu-s probleme. Insa odata sosit meterul acasa, descoperi ca faptul ca usa e mai inalta cu 2 centimetri, te mai costa 100 de lei (evident la negru). Iar pentru latime, daca tot ai optat pentru o usa rezistenta de metal, poti zidi pe langa ea cu „penoplast”, marca inregistrata si brevetata la Chisinau.

Stau si ma intreb: oare asa se lucreaza peste tot? Sau asa e la firma MIF care e tare amabila pana ti-a inhatat banutii?


Intreb si eu, chiar asa sa fie oare masura de siguranta? Si inca un motiv pentru care nu recomand sa cumperi usi metalice de la firma MIF din Chisinau, „mesterul” angajat cica oficial la ei, special pentru a monta usile, daca nu esti fericit cum monteaza ei usa cu „penoplast” isi ia sculele si ti-o montezi singur. Prin urmare, daca tot vrei sa-ti faci modificari mai scumpe, cauta o firma serioasa, care stie ce face si nu te duce cu presul, intai iti ia banii, iar apoi daca ai obiectii, spunele vecinului. Stii cum se spune pe la noi si cu banii luati si cu….

Acum trebuie sa mai gasesc zidar, sa fac reparatii, prin urmare parca tot mai bine era daca puneam o usa „de garaj” facuta fix pe masura.

Scrisoare primita la redactie de la un cititor.