Acum in Germania sunt peste 50 de mii de cetateni moldoveni, o mare parte lucrand legal. Cei mai multi lucreaza in constructii si transport, daca ne referim la barbati, femeile ocupand posturi legate de ingrijirea batranilor si in restaurante. Pentru cei ce au studii superioare si cunosc limba germana lucrurile stau putin mai bine, acestia ocupand posturi de ingineri, medici sau asistente medicale. Precum vedeti oferta este destul de variata, de aceea credem ca este momentul sa va faceti un mini CV in limba germana si sa-l postati pe site-urile de profil.

Foarte multi si-au gasit locul de munca pe interent, nu este chiar dificil sa scrii de exemplu: locuri de munca in Munchen si sa accesezi cateva site-uri aflate in capul listei. Puteti inlocui orasul cu Dortmund, Frankfurt  sau alt oras mai mare din Germania si veti gasi suficiente site-uri cu anunturi sau unde va puteti chiar voi posta un anunt legat de gasirea unui loc de munca.

Daca vreti sa gasiti mai usor un loc de munca in Germania, ca cetatean moldovean, ar trebui sa spuneti si ce anume experienta aveti, ce stiti sa faceti – in Germania expresia „fac de toate” nu exista! Nici expresia fac ce ma puneti nu merge, neamtul vrea exact ce stii sa faci: sudura auto, sofer de TIR, medic ortoped, asa aveti sanse mari de angajare, altfel riscati sa nu va raspunda nimeni la mesaje. Mult succes!

Moldoveni in Germania