Am sa incep prin a xplica ce inseamna CSI si de ce aceasta este o mare minciuna. Comunitatea statelor independente este din momentul ocuparii Crimeei o mare minciuna, de unde independente daca bossul – adica Rusia isi bate joc de membrii CSI, ameninta si de fapt in loc de organizatie de cooperare este un instrument de a tine legati de Moscova pe fostii coechipieri din URSS.

Al doilea aspect legat de iesirea Republicii Moldova din CSI este legat de aspiratiile europene ale moldovenilor. Cei care ne pacalesc ca este perfect sa stai cu fundul in doua barci, incearca sa ne convinga ca Rusia si implicit Vladimir Putin sunt retardati mintal, neintelegand ca ne jucam si ca urmarim doar avantajele date de a fi membri CSI, cum ar fi circulatia sau gaz ceva mai ieftin.

Unde gresim? Foarte simplu, daca Rusia este un stat onest, asa cum ne explica pro-rusii din Republica Moldova, atunci vor dori sa lucreze cu noi ca stat membru al Uniunii Europene, daca ne ameninta ca ne scumpesc gazul sau mai stiu eu cu ce – invazia militara, etc. – inseamna ca sunt niste porci si nu vrem sa ne amestecam cu ei.

Intrarea Republicii Moldova in Uniunea Europeana inseamna de fapt tratament egal fata de noi din partea Rusiei, prin urmare de asta se tem rusii, ca desi nu ne prea au la inima, daca vor sa o dca bine cu nemtii, francezii sau englezii, nu vor mai putea batjocori Moldova. Prin urmare, hai sa iesim linistiti din CSI, sa ne integram in U.E. si sa le aratam rusilor ca putem trai fara sa fim ocupati de ei, asa cum au facut Tarile Baltice cu multi ani in urma. Culmea ironiei este ca tocmai iesirea din CSI ne asigura o mai buna colaborare cu rusii. Sub umbrela europeana nu ploua niciodata cu gloantele rusesti, in schimb esti sigur ca nu vei mai fi ocupat nicodata!

Rusia te vrea in CSI