Desi am fi fost convinsi ca nimeni nu a auzit de frumoasele dansuri populare moldovenesti, iata ca echipa din Canada formata din Tanith Belbin si Benjamin Agosto au prezentat un dans moldovenesc, imbracati in costume populare romanesti in concursul de patinaj.

dans-popular-moldovenesc-soci

Precum stiti si Romania participa la Olimiada de iarna de la Soci, iar discutiile despre echipamentul de culoare neagra cu care acestia s-au prezentat la deschidere a facut sa curga multa cerneala in presa scrisa, dar si pe internet. Daca veti urmari videoclipul de pe YouTube, veti remarca si muzica de inspiratie autohtona. Evident dioscutam despre Hora staccato a lui Grigoras Dinicu [ nascut in anul  1889 la Bucuresti, la data de 3 aprilie, decedat in anul 1949 la data de 28 martie].

Evident ca la proba de patinaj artistic a castigat Rusia, la proba pe echipe. Echipa olimpica a României este formata din 24 de sportivi. Sa vedem daca vom reusi sa ne intoarcem de la Soci cu ceva medalii.

Reprezentantii Republicii Moldova la Olimpiada de la Soci au debutat pe 8 februarie, in calificarile de la sanie, pe 9 februarie va participa la biatlon, iar pe 14 februarie vom tine pumnii echipei din Moldova la schi fond. din pacate in prima zi de concurs Alexandra Camenscic a ocupat ultima pozitie in calificari. Nici la sanie nu am stat tocmai bine, reprezentantul nostru la sanie ocupand locul 36. Din pacate nici echipa Romaniei nu a excelat la nici una din probe.