Petru Bogatu s-a speriat ca vom asista la o inlaturare a premierului Vlad Filat de catre oamenii lui Plahotniuc, insa am dori sa-l linistim. Cat de aiurea este situatia politica din Moldova, insa nu vom asista la o lovitura de palat, desi este posibil ca premierul sa fie demis impreuna cu tot cabinetul sau.

Vladimir Plahotniuc si-a dat demisia

O mare vina o poarta si partidul liberal condus de Mihai Ghimpu, care desi se tine ca scaiul de AIE, prin gestul sau de a nu particpa la demiterea lui Plahotniuc din postul de Prim Vicepreşedinte al Parlamentului si-a facut un mare deserviciu. Nu poti intelege un gest de acest fel, caci scuza invocata nu poate sa-l justifice.

Daca prin absurd, PCRM va vota impreuna cu PDLM unirea Moldovei cu Romania, Mihai Ghimpu va iesi din sala? Ma indoiesc. Faptul ca nu a vrut sa se puna rau cu partidul lui Diacov si a lui Marian Lupu, o sa-l coste mult pe liberal. Si poate si pe cei ce isi doresc o apropiere de Romania, sau poate chiar unirea.

Credem ca poza surprinsa de cei de la PRO TV cu Vladimir Plahotniuc (am mai scris parca dar nu ma pot abtine sa nu remarc ca cei mai multi Vladimiri sunt in Parlamentul Moldovei) spune mai mult decat 100 de cuvinte. Insa domnule Petru Bogatu stati linistit, nu cred ca va reusi nimic acest „papusar” cum este numit de Jurnal TV, chiar mi-a venit sa rad cand l-am vazut ce glas stins avea ieri in Parlament cand isi anunta demisia, cu un gest teatral de copil de gradinita: aha, vreti sa ma demiteti? Imi dau eu inainte de publicarea in Monitorul oficial, demisia! V-am pacalit! O, Doamne, char ai luat mintea omului si ai dat-o la curci?