Chiar daca nu va vine sa ceredeti, va asigur ca nu se pune problema daca ci cand Transnistria va adera la Rusia. Mihail Burla deja a cerut Dumei de Stat din Rusia sa analizeze cum se poate face ca Transnistria sa devina parte a Rusiei. Deci acum depinde de planul lui Putin, Transnistria este urmatoarea etapa, sau se va face ca si in Ucraina, galagie in Gagauzia si anexarea Transnistriei, dupa care urmeaza negocieri.

Transnistria va adera curand la Rusia

Eu unul optez pentru varianta taraboi in Gagauzia, caci in Transnistria problema e rezolvata, nu mai trebuie ocupata, este deja sub cizma sovietica. Ce vor face cei de la guvernare? Poate vor lua exemplu de la fratii lor din Cerimeea, care esti mai separatist? Valea la mama Rusia, exemplul poate fi urmat fara probleme, caci rusii deja l-au testat si merge.

Cand va avea loc referendumul la Tiraspol nu pot sa prevad cu exactitate, dar in mai putin de trei luni cu siguranta se va intampla. Aseara am discutat cu cativa cunoscuti din Rabnita si Dubasari, singurul lucru neclar pentru ei este daca se vor extinde la dreapta Nistrului sau vor ramane cu teritoriile din stanga, in rest toti vor sa adere la Rusia, iar daca in Crimeea e clar ca s-a furat la referendum, caci cei peste 25% de tatari cu siguranta nu au votat alipirea la Rusia, in Transnistria peste 87% sunt decisi sa destrame unitatea Republicii Moldova. Iar Uniunea Europeana si SUA cu siguranta nu iubesc Moldova mai mult ca pe Ucraina, deci vor impune sanctiuni si gata. Se vor trezi cand Rusia va fi la granita Poloniei, dar sa nu fie cam tarziu.

Mihail Burla