Ultima lovitura pentru Vladimir Putin a venit din China,  Xi Jinping a decis sa fie de partea Ucrainei si impotriva atacului rusesc din Crimeea. Iata deci ca intreaga comunitate mondiala a decis sa-l „execute” pe Vladimir Putin, care in acest moment se afla in pragul catastrofei, atat pentru el cat si pentru ceea ce a mai ramas din imperiul sovietic. Rusia si presedintele sau Vladimir Putin sunt intr-o situatie fara iesire. Din jocul dea hotii si vardistii a iesit intr-un final pacalit. Caci rusia nu poate renunta acum la Crimeea, insa orice carte joaca, pierde.

Crimeea rupta de Ucraina

Viktor Fedorovici Ianukovici a reusit sa faca un bine vecinilor Ucrainei si un deserviciu propriei tari. De ce nu poate renunta Rusia si Putin la Crimeea? Pentru ca acum Ucraina va cere rezilierea intelegerii legata de flota din Sevastopol, care s-a dovedit a fi o amenintare la adresa suveranitatii sale, iar cum starea de razboi este evidenta intre cele doua tari, orice acord anterior ocuparii Ucrainei de catre Vladimir Putin este nul de facto. Deci ori isi ia flota din Ucraina, ori ramane izolata, astea sunt optiunile Rusiei. Si la cum a reactionatr pana acum Vladimir Putin, garantez pentru izolare, de care precis spera sa scape cu ajutorul gazelor livrate in Europa.

Ce putem noi spera? Romania poate spera ca imediat dupa separarea Ucrainei pe criterii etnice sa capete macar zona Cernautiului.  Sudul Basarabiei va fi preluat de Rusia, ceea ce va aduce tensiune in Europa, granita Nato fiind acum pe Dunare, nas in nas cu Rusia. Indiferent de situatie, Romania va beneficia de investitii americane, pentru ca s-a dovedit deja ca nu poti avea incredere intr-o Rusie condusa de Putin.

China apara Ucraina